Visbestand optimaliseren.

Hoeveel vissen mogen er maximaal in een aquarium worden gehouden?


Liever te weinig vis dan te veel. Een vis belast het water met 3 tot 4 x zijn eigen lichaamsgewicht aan afvalstoffen per dag. Deze afvalstoffen kunnen in te hoge hoeveelheid je aquariumbemesting uit onbelans brengen, waardoor je alg krijgt. 

De standaard van de NBAT (Nederlandse Bond van Aquarium en Terrarium) is 1gram vis op 3 liter aquariumwater.  

De aquariumbemesting aquamest bevat 19 stoffen die in een vaste verhouding tot elkaar staan. Deze is berekend op onbelans veroorzaakt TOT 1 gram vis / per 3 liter water, conform de standaard van de NBAT. Houd daarom maximaal 1 gram of te wel 1 cm3 vis per 3 liter aquariumwater.

Bijvoorbeeld: 1 volwassen Kardinaal Tetra is ((Lengte 4 cm x (Breedte 0,5 cm) x (hoogte 0,5 cm) = 1 cm3) of te wel 1 gram. 

 

Bereken het aantal gram vis

Bereken eerst het gewicht per vissoort. Dit doe je door de lengte, de hoogte en de breede van de vis te schatten. De staart en vinnen niet meegerekend. Vermenigvuldig vervolgens de L (Lengte in cm) x B (Breedte in cm) x H (Hoogte in cm) hieruit volgt het gewicht in gram.

Bereken je de inhoud van je aquarium?

Bereken daarna de inhoud van je aquarium. Meet de L (Lengte in cm) x B (Breedte in cm) x H (Hoogte in cm) en vermenigvuldig deze met elkaar en deel dan door 1000 (duizend)= het aantal liters.

Voorbeeld berekening ((Lengte 120cm) x (Breede 45cm) x (Hoogte 55cm)/1000)= 297 liter

Heb je dus een aquarium van totaal 300 liter dan mag je dus 100 volwassen kardinaal tetra houden. 

© 2017 - 2023 Aquafirma | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel