0,5Liter Carbo Easy Co2

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 28 stuks

Carbo Easy Co2 aquariumbemesting is een vloeibare carbo (koolstof) bemesting, in de volksmond ook wel vloeibaar Co2 genoemd. Dit product kan naast 19 in 1 pro Aquamest gebruikt worden. Deze combinatie (19 in 1 pro Aquamest en Easy Co2) zorgt voor een betere assimilatie en plantengroei, waardoor de plant beter kan concurreren met alg. Met Easy Co2 Aquariumbemesting zorg de koolstof er voor dat de groeicyclus (citroenzuurcyclus) van de plant makkelijker verloopt. 


Minder algen:

Easy Co2 gaat de groei van algen tegen, dat komt omdat de Carbo in Easy Co2 scheikundig gezien een katalisator voor aquariumplanten is. Opname van aquariumbemesting/voedingsstoffen uit water door aqauriumplanten verloopt sneller, waardoor algen minder voedingsstoffen tot zich kunnen nemen.

Een tekort aan koolstof kan lijden tot een slechte opname van voedingstoffen wat weer een voedingsoverschot in het water kan betekenen. Met als gevolg bealgde en slecht uitziende bladeren.


Dosering per 100 liter:

* Standaard 1x drukken per dag met de meegeleverde mest-dispender staat ongeveer gelijk aan 2 ml per dag.

* Bij twijfel of gewenning van planten, gebruik 1 ml per dag of te wel 1x drukken met de mest-dispender om de dag

Easy Co2 kan in combinatie met Co2 gasbemesting en 19 in 1 pro Aquamest worden gebruikt. Een combinatie zal voor nog betere plantengroei zorgen. Sommige planten kunnen gevoelig reageren, zoals lotussen, Vallisneria en waterpest.

 

© 2017 - 2023 Aquafirma | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel